Parijs: Je t’aime (mijn citytrip in geuren en kleuren)

Kan je geloven dat ik nog nooit in Parijs geweest ben? Ik weet niet waarom. De wereld is groot en Parijs stond niet op mijn radar. Maar ik vroeg het mij wel altijd af “Is het mooi daar?” Op het einde van dag 1 – starend naar een mooi verlichte Eiffeltoren met traantjes in de ogen- besef ik het. “Ja, het is hier heel erg mooi!”

Het plan: 1 gids in opleiding, 1 steun en toeverlaat en 1 extra bed

De hoofdrolspelers in het plan zijn Miek – Parijs stadsgids in opleiding en Sabine- haar steun en toeverlaat. (Beide kan je gerust Parijs expertes noemen). In een laatste trek naar het eindexamen – 12 juni dus duimen – trekken deze dames naar Parijs. Toevallig horen de dames dat ik er nog nooit geweest ben. Hoor je de zielige viool al op de achtergrond? Spontaan krijg ik de extra slaapplaats aangeboden. Zalig!

De afspraak: Het doel heiligt de middelen

Ik ben niet de ideale reisgezel. Mijn camera en ik zijn nogal exclusief. We zien, we focussen en de wereld rondom vervaagt een beetje.. Ik loop constant bewust verloren en de groep hou ik nooit bij, dit laatste onbewust. Sabine en Miek hebben een hels schema dat ze in sneltreintempo afwerken. Ik vind het niet erg om ondertussen alleen mijn gangetje gaan. Met een uitgestippeld plan en een hulplijn laten ze mij vrij in Parijs… <3

Parijs

De koffie: want koffie…

Om meer te zien dan alleen mijn lens neem ik mezelf voor om bij elke bezienswaardigheid eerst koffie te bestellen. Mijn 1 hand kan ik niet fotograferen, dus met die koffie neem ik de tijd om eerst mijn ogen de kost te geven. Ik sip langzaam en gaap schaamteloos naar al dat groots en moois.

Koffie in Parijs

De stad: “Just add 3 letters to Paris & you have Paradise…”

Als toerist ga ik eerst de grote bezienswaardigheden af. Le Palais Royal, het Louvre, le Jardin des Tuileries, Place de la Concorde, Champs Elysees, Pont Alexandre, meer paleizen, Saint Chapelle, Notre Dame, Jardin du Luxembourg en de prachtige Seine… Vaak moet ik mij een weg banen door een jungle van selfiesticks, klikgraage japanners, genadeloze venters en schreeuwende gidsen.

Parijs in bubbels

Het stoort mij niet! Ik wandel in Parijs langs de Seine in de Lentezon en val helemaal voor deze stad. Weg van de drukbezochte toeristenoases zoek ik de binnenstad op. Ik kuier wat rond op pleintjes,bezoek kleine marktjes en zie kinderen spelen. Overal vind je prachtige lijnen, heldere composities en mooie lichtinvallen. Serieus onder de indruk van dit moois maak ik beelden. Geen druk, gewoon genieten…

Het Louvre in Parijs

Paris, je t’aime.

Parijs: je t'aime

Au revoir.

X

Je kan alle beelden terugvinden op http://bluetales.be/parijs-2017/

1 thought on “Parijs: Je t’aime (mijn citytrip in geuren en kleuren)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *