Mijn BuJo of Bullet Journal avontuur begint nu!

Het nieuwe jaar is nog maar pas gestart, maar mijn hoofd loopt al over met nieuwe ideetjes, blogposten, inspiratie, … Tijd om iets van organisatie in al die kris kras ideetjes te brengen. Met handenvol inspiratie van Stephanie’s (Miss Pixie’s blog bulletjournal België groep is mijn bullet journal eindelijk verwekt.

Wat is nu precies een Bullet Journal?

In een digitale wereld is een BulletJournal de analoge manier om je leven te organiseren. Letterlijk vertaald is het een agenda in korte puntjes (of bullets).  Uitgevonden door een digital product designer, is de bullet journal een “one size fits all” oplossing die je helemaal kan personaliseren. Hierin hou je niet enkel je afspraken bij maar je kan zoveel van je leven organiseren als jij zelf wil. Wil je inspiratie, maaltijden, een dagboek of gewoon doodles organiseren, dan kan dit.

Wat zijn de basiselementen? 

Heel je bullet journal valt of staat bij je Index. Hierin staat duidelijk waar je alles kan terugvinden. Orde in de chaos dus!

Daarna ga je van high level future log, dieper naar de maandelijkse en uiteindelijk dagelijkse logs. In een log hou je een  bullet (beknopt) overzicht van je taken, events en nota’s. Deze organiseer je door middel van symbooltjes om prioriteit, afwerking, doorschuiven, etc… aan te duiden. Zelf heb ik in plaats van een future log gekozen om te starten met een birthday log, gevolgd door een maaltijd overzichtje en plannings van mijn blogs,…

Bullet journal
De pret begint pas echt bij de collections. Collections zijn heel persoonlijk en hebben betrekking tot jouw leven; je projecten, je maaltijden, je gedachten, je inspiratie, je verzameling quotes,… je kan het zo gek niet bedenken of jij kan er een collectie van maken. Let op, de kracht van de bujo ligt in de index, zorg dus dat je voldoende ruimte laat voor een collectie en deze duidelijk vermeldt in je index.

Hoe ga je aan de slag? 

Na een beetje research kan ook jij aan de slag. Stap een Hema winkel en kies het schriftje dat jou ligt. Dit moet niet van Hema zijn maar omdat ik een Hema verslaving heb… Kies een paar leuke pennen, wat gekleurde tape,toffe post its, … Het leuke is dat je het boekje helemaal kan versieren zoals jij wil, maar dit hoeft helemaal niet hoor. Voor mijn werk bullet journal ga ik  voor de basis opstelling en werk dit uit. Privé en voor mijn blogs leef ik mij helemaal uit met de versiering.

Wat is er nu zo leuk aan?

Praktisch is het echt een handige tool om orde te brengen. Maar omdat een bujo zo persoonlijk, maken de meeste mensen er echte kunstwerkjes van met mooie versieringen, prachtige reminders, … Ik ben alvast van plan wat handlettering erin te verwerken en alle kleurtje van de regenboog 🙂 Wie kan er weerstaan aan de combinatie praktisch én creatief? 😉


Dus… begin eraan zou ik zeggen! Je mag me altijd tips en foto’s van pagina’s delen waar je trots op bent, ik zie het graag.

Veel liefs

X

PS: laat je niet teveel afschrikken door de vele kunstwerkjes op Pinterest…”Rome was not built in a day…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *