Handletteren: hoe begin je eraan?

Kort uitgelegd is Handletteren het moderne kalligraferen. Tegenwoordig is het weer helemaal terug in om zelf sierlijke letters te tekenen. Je volgt hierbij je eigen regels en combineert kalligrafie, krijtborden en tekenen. Ben je een beetje creatief bezig, dan ben je zeker al in aanraking gekomen met Handlettering.

Bluetales handlettering

Mijn eigen fascinatie is begonnen door al die leuke krijtborden die je buiten ziet staan(bij mijn favoriete koffiebars 🙂 ). Wit op zwart vind je de leukste quotes en tekeningen om je dag helemaal op te vrolijken.

De eerste stappen

Mijn eerste stappen zette ik op Pinterest :-). Snel dacht ik, dat kan ik ook, maar viel toch een beetje tegen… Dus, verder surfen en zoeken naar de perfecte workshop. Op Instagram valt al snel mijn oog op Joyce van Kijkkaligrafie. Check haar Instagram feed uit voor bakken inspiratie. Ik ben vooral grote fan van haar IG stories. #FangirlAllert

Workshop Moderne Kalligrafie

.. en wat blijkt, dit Nederlands schoonschrijf talent geeft workshops in Mechelen. Als dat geen teken is! Dus inschrijven en creatief schrijven maar 🙂 Misschien had ik beter de omschrijving gelezen voor ik eraan begon. Want, tijdens de workshop leer je dus Kalligrafie – old skool-  met een kroonpen & ink.  Nachtmerries van chinese inkt en technisch teken in het middelbaar kwamen naar boven.

Bluetales handlettering

Dat kan ik toch echt niet.. gelukkig geeft Joyce zich niet snel gewonnen en praat ze helemaal over mijn angstzweet. Voor ik het door heb ben ik aan het traceren van de letters.. met inkt, met een kroonpen. Victory! Het was een superworkshop en de basis voor mijn nieuwe obsessie is gelegd…

Video

De volgende stappen..

Na de workshop ben ik aan het oefenen geslagen. Toch vind ik kalligrafie niet helemaal mijn ding. Next step.. een krijtbord + krijtstift van de Ava papierwaren en krijten maar…

Bluetales handlettering

BIG FUN! Ik vind voor alle dagen van de week, feestjes en wat nog alemaal wel een quote om uit te proberen. Ook ben ik wat boeken aan het uittesten, die in dit blogje nog wel aan bod gaan komen.

Ben jij ook zo dol op handletteren, laat me iets weten. Ik ken niet zoveel mensen die ermee bezig zijn dus mss. eens gezellig samen wat krijten?

Fijne dag!

X

 

1 thought on “Handletteren: hoe begin je eraan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *