Een avondje foodfotografie

In 2018 heb ik een nieuwe passie ontdekt: foodfotografie. Alleen… ik kook iets minder graag en iets minder mooi. Gelukkig heb ik vrienden die wel graag koken. Voedsel genoeg dus voor mijn lens. Als die vrienden dan ook nog eens een foodworkshop gaan volgen, zie je mijn oogjes al blinken. Ik & mijn camera gaan graag mee. Hieronder een klein verslagje.

Food for foodies

We trekken met ze’n allen naar Antwerpen naar Food for Foodies. What’s in a name!

Kookatelier “Food For Foodies” is een multi-culinair kookparadijs in Antwerpen Noord, gespecialiseerd in de wereldkeukens. Ze organiseren culinaire wandelingen, kookworkshops of team events. Het enige wat ze niet doen is gewoon en genieten is gegarandeerd.

 foodfotografie foodfotografie foodfotografie  foodfotografie

Wat kan je van een avondje verwachten?

Je krijgt eerst een beetje uitleg over de menu van de avond. Er wordt met veel liefde over alle ingrediënten en smaken gepraat. Dan overlopen we alle voedselallergietjes en maken ze de nodige aanpassingen. Nu wordt het spannend, want met twee vorm je een team. Elk team is verantwoordelijk voor 1 gerechtje voor de groep. No pressure!

Eerst word je met een strenge blik richting wasbak gestuurd om de handjes te wassen. Hygiëne in de keuken, dus propere pollekes.

En dan koken maar…

Menu van de avond:

  • Misosoep
  • Onigiri
  • Wakame salade
  • Gevulde lotuswortel
  • Zalm, gember en Miso
  • Tempura van groenten/scampi
  • Zoete aardappelpudding

Foodfotografie:

Voor mij is foodfotografie een nieuwe wereld. Ik hou van de kleuren, texturen en algemene sfeer in de keuken. Die sfeer, vibe probeer ik weer te geven in mijn fotografie. Alle beelden zijn getrokken met mijn Canon 5D Mark III, 50 mm lens en hoge iso om het gebrek aan licht te compenseren.

Ik overweeg een blogpost met alles wat ik al geleerd heb rond foodfotografie. Heb je hier interesse in, laat het mij zeker weten.

Tot dan!

Dikke kus!

 

 

 

2 thoughts on “Een avondje foodfotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *