Mijn 6 budgetvriendelijke Tips voor #DisneyParis

Ben je nog nooit in Disney Parijs geweest? Lees deze blogpost en maak die boeking! Het is echt een heerlijke ervaring en mits de nodige voorbereiding kost het je geen arm en been.

dscf1843

 

Mijn 6 budgetvriendelijke Tips:

  • Verblijf buiten het park is een pak goedkoper.
  • Boek een arrangement want dan krijg je ook parking inclusief (maak hier gebruik van want de parking alleen kost je al 20€ per dag).
  • Ga zeker voor de “FastPass” hiermee kan je een bepaald uur op een attractie reserveren en de lange rijen omzeilen. (gratis bij het verblijf van de Ranch)
  • Download de DisneyParis app waarop heel erg duidelijk de wachttijden voor de attracties te zien zijn. Hier bespaar je geen geld mee maar zo kan je wel de snelste route kiezen door het park 🙂
  • Informeer je over speciale actiedagen; bv kinderen gratis overnachting, … je ziet ze regelmatig verschijnen als je goed kijkt.
  • Ga eten buiten het park. Er is een groot shoppingcomplex vlakbij met minder wachttijden en een lekker aanbod.

Verblijf:

Je kan verblijven in het park zelf, maar mijn oog (en portefeuille)  viel resoluut op de “Davy Crocket Ranch”. Je verblijft in een aparte blokhut in de bossen op een paar minuutjes van het park. Alles is ondergedompeld in een Disneybadje en centraal vind je alles wat je nodig hebt (receptie, winkel, restaurant en zwembad!)

De blokhut zelf is praktisch ingericht en voorzien van heel véél verwarming, wat heerlijk thuiskomen was na een dagje Disneypark met temperaturen tot -5C°.

DisneyParis

Disneyland Parijs bestaat uit twee parken; het DisneyPark (met focus of de Disney figuren en avonturen) en de Studio’s (met focus op het rijke filmverleden/heden van Disney). Daarbuiten heb je het Disney village, waar je vooral restauranten, winkels en filmtheaters kan vinden.

De Disney Studio’s:

dscf2028

Het Disney Park:

En natuurlijk de parade:


Het eten en drinken:

Er is een groot aanbod aan restaurantjes en foodtrucks, maar onderschat de wachtrijen niet. Wat voor eten kom je overal tegen; frietjes, hamburgers, pasta, pizza, taco’s, croques, snoep… Ik ben geen gezondheidsfreak, maar na drie dagen Disney had ik een acuut tekort aan verse groentjes!

dscf2073

Tip: Zeker in de studio’s vind je veel foodtrucks die snacks een warme dranken aanbieden. De prijzen zijn niet absurd en het aanbod is erg lekker.

Tenslotte:

Ik heb zooo genoten van die drie dagen Disney pret. Door hier en daar een beetje op het budget te letten kon ik vollop inzetten op de verwondering over al dat moois. Vanaf half februari start de Star Wars Shizzle, dus als je een excuus nodig hebt…:-)

Veel Disney groetjes,

X

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *