Mijn geheime wapen: Canva

We leven in een visuele wereld! Zeker op sociale media loop je de bal nogal eens mis als je niet met beelden werkt. Al loopt het daar soms wel eens fout want de afmetingen van die beelden veranderen elke 5 minuten. Ik heb geen zin om eindeloos te knoeien in photoshop. Mijn oplossing is www.canva.com.

Een korte introductie van Canva.

Canva is een online tool speciaal om non-designers net dat extra te geven om hun design te rocken! Als je met ene muis kan click-drag-en-droppen kan je werken met Canva. Het is zelfs kinderlijk eenvoudig. Met een paar klikken van de muis maak je zelf creatieve ontwerpen voor social media zoals facebook banners, instagram posten, blogafbeeldingen en flyers.

Extra:Je kan nu ook de app van Canva gratis downloaden en ontwerpen recht vanuit je mobieltje.

Hoe ga ik te werk?

  1. Ik selecteer voor welk kanaal ik wat wil maken. Bv hieronder een post voor instagram.
  2. Ik laad mijn eigen foto op.
  3. Kies een layout of tekst
  4. Klik mijn foto aan en sleep hem naar het ontwerp
  5. Kies de layout (gratis of betalend) en sleep deze ook naar het ontwerp
  6. De tekst aanpassen (misschien wat spelen met de kleurtjes en font) en klaar!

Het resultaat? 

Een post voor Instagram:

Bluetales fotografie

Een post voor Facebook – Mijn verjaardag!Bluetales fotografie

Nieuwjaarswensen voor Twitter!

Bluetales fotografie

Een Facebook pagina omslagfoto voor BluetalesBluetales fotografie

Ik heb nog nooit gebruik gemaakt van een betalende layout. De gratis versie heeft alles wat ik nodig heb. Bonus is dat al mijn ontwerpen opgeslagen worden en overal online beschikbaar blijven.

In de betalende versie van de app kan je ook samenwerken in team. Je kan je huisstijl en andere belangrijke grafische elementen opslaan voor gebruik.

Werk je niet in team, dan heb je ruim voldoende aan de gratis versie. Ik zeg het je, deze app-tool gaat je leven zovéél makkelijker maken. 😉

Fijne groetjes

X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *