Fotografie workshop: tips voor een Boudoir shoot

Follow my blog with Bloglovin Boudoir Jartelles workshop is een fotografie masterclass gegeven door niemand minder dan Frederik Herregods. Zoals je kan vermoeden gaat het hier over een camera, een fotograaf, een model en een hele lichte laag kleding. Workshops van Frederik is luisteren, zien en vooral veel doen.  Hij strooit zijn kennis gretig rond. Aan mij, de leerling om deze kennis niet verloren te laten gaan dus giet ik het even in een blogpost.

Stap 1: De ingrediënten.

Wat maakt een goede boudoir shoot? De hoofdingrediënten zijn sfeer, emotie, natuurlijk en een “hintje” sexy. In de woorden van Frederik “boudoir is een uitstraling, soms is het sexy element aanwezig in de foto, vaker wordt er naar gehint en bouw je de sfeer op.”

Stap 2: De hoofdrolspelers in een boudoir shoot

Een goede portretfoto is een ménage à trois. Het model, de fotograaf en de kijker bepalen de inhoud, sfeer en interpretatie van de foto. Je model geeft zich (soms letterlijk) bloot voor je camera dus een vertrouwensband en goede communicatie zijn essentieel.

“Respecteer altijd de wensen van het model!”

Stap 3: De compositie

Ook hier werken we met de macht van drie. Breng drie elementen in elk beeld om een spannende compositie te krijgen.

  • De achtergrond
  • Je model
  • Je inleiding*

Met de inleiding bedoelen we elementen in de voorgrond of zijkant van het beeld. Dit kunnen lijnen, licht, reflectie of een paal zijn. Ze leiden als het ware je blik naar je hoofdelement, namelijk het model. Met de juiste inleiding maak je diepte in je beeld en zorg je voor een leidende compositie die het model ten goede komt.

Bluetales boudoir shoot

Stap 4: locaties

Wat zijn nu de beste locaties om een boudoir shoot te regelen? De sky is de limit eigenlijk, lofts, slaapkamers, de living, keukens…

bluetales boudoir shoot

Om de juiste sfeer te maken, is een opgeruimde decor aan te raden. Je raadt het, weg dat vuil ondergoed op de vloer 🙂 Rustige ruimtes die de vrijheid geven om alle focus op je model te richten.

Heb je zo geen ruimte thuis of bij vrienden, denk dan eens aan een hotelkamer of doe eens een AirBnB?

Keuze genoeg….

Stap 5: De basics

Als laatste zetten we een paar basics op een rijtje. Een kleine opfrissing van het gezond verstand.

  • Leer je locatie kennen voor je begint te shooten. Kijk waar het licht valt, ontdek alle hoeken en denk je compositie al uit.
  • Ken je huidtonen en hoe hiermee om te gaan in wisselend licht.
  • Heb je te weinig licht, werk dan met een simpele extra belichting die je goed kent.
  • Ken je camera van binnen en vanbuiten. Zorg ervoor dat je settings juist staan voor je aan de shoot begint.

De basics gaan je helpen om met zelfvertrouwen je model te leiden. Je model geeft zich letterlijk bloot. Dit vergt nogal wat vertrouwen! Een onzeker fotograaf die alles nog moet uitzoeken gaat hier niet scoren.

bluetales boudoir shoot

Tenslotte:

Ken je Frederik nog niet? Overdag scheurt Frederik alle mooie banen van Europa af in de mooiste auto’s. Racedriver?, miljonair?, automodel?, … niets van dat alles hij is fotograaf gespecialiseerd in Automotive fotografie. Een boeiende, maar uiterst technische (lees eindeloos gepruts) specialisatie. Als tegenbalans van die technische wereld te stappen is Frederik begonnen met Boudoir fotografie. In deze zachtere kant van de fotografie primeren emotie, licht en sfeer. Daarnaast geeft hij ook fotografie workshops rond boudoir, flash (grote en kleine) en automotive fotografie voor de gedreven amateur.

bluetales boudoir shoot

Zijn workshops vind je hier

Oh ja… ’t is nen toffe 🙂  en zijn workshops zijn een aanrader!

X

[FinalTilesGallery id=’4′]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *