#ontdekazsintmaarten

Bluetales bezoekt AZ Sint-Maarten #ontdekazsintmaarten

Ben je gek van fotografie? Dan is niets is heerlijker dan nieuwe gebouwen of evenementen ontdekken in primeur. Ik voel me graag VIP voor een dag, maar ook… Ik krijg de vrijheid om beelden te schieten in de raarste hoeken, houdingen en belichting zonder dat ik iemand stoor. Dus als ik de kans krijg om voor Stad Mechelen foto’s te gaan trekken van het nieuwe ziekenhuis, zeg ik ja!

Tip 1: fotografie en voorbereiding

Als ik je 1 tip mag geven over fotografie, dan is het wel deze: voorbereiding – voorbereiding – voorbereiding.

Dus als ik je vertel dat ik dit enorme grote gebouw ga bezoeken met hoge hakken, een jurk en jeansvestje. Snap je al dat ik zelf tegen deze tip zondig. 10,000 stappen later doen mijn voeten enorm pijn, er is sprake van zweet, maar ik heb een heerlijke achter-de-scenes blik geworpen op dit mooie ziekenhuis.

AZ Sint Maarten

Tip 2: Volg de pers

Ik heb het geluk dat ik vaak op persmomenten aanwezig mag zijn. Top om te zien hoe de journalisten hun voorbereiding doen en vlijmscherpe vragen stellen. Ook de persfotograafjes hou ik graag in de gaten. Meestal gaat het er vrij gemoedelijk aan toe, maar ik heb ook al het betere ellebogenwerk meegemaakt.

Ik observeer twee soorten persfotografen:

  1. De ervaren persfotografen: Ze doen dit aan de lopende band. De juiste invalshoeken, het mooiste licht en de juiste timing vinden ze op gevoel. De meeste kennen elkaar en een grapje kan er al eens af.
  2. De journalist/fotograaf: Ze komen bepakt en bezakt naar de persconferentie. Papier in 1 hand en de camera in de andere. Foto’s zijn van secundair belang. Het verhaal primeert en ze schieten veel/snel om de uitleg niet te missen. Respect, zoveel multitasken is niet iedereen gegeven.

AZ Sint Maarten

Tip 3: leer van de ervaren rotten:

Fotografie is constant leren met je ogen. Heerlijk om te zien hoe zij de ruimte fotografisch aanpakken. Hier speelt ervaring een grote rol en moet er niet teveel nagedacht worden over het perfecte beeld.

Het is fascinerend om te zien en het gevaar is natuurlijk wel dat ik blijf kijken en helemaal verloren loop in het ziekenhuis. Dat is gelukkig maar 1 keer gebeurd. (en ze hebben mij op tijd gered)

AZ Sint Maarten

Tip 4: Leer en doen dan je eigen ding

Als iedereen foto’s van rechts neemt, dan ben ik diegene die links gaat staan. Ik wil altijd een beetje andere beelden hebben dan de rest. Je bent hier totaal vrij in, maar ik maak er meestal een punt van.

Tijdens mijn reis door New York was het trouwens opvallend. Telkens als ik een unieke invalshoek vond, vormde zich al snel een legertje jappaners achter mij om direct ook daar een beeld te trekken. 🙂

Deze diashow vereist JavaScript.

Tip 5: Het ziekenhuis is nog heel het weekend open (9-10 juni)

Ga eens kijken en probeer zelf je badass fotografie skills eens uit. 🙂

Succes!

X

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *