Blogpost: Lightroom gebruikers opgelet! Gratis #presets

De laatste tijd krijgt mijn camera nauwelijks nog rust! Ik ben ontzettend veel foto’s voor de eindejaarsdagen aan het schieten. Portretten, gezinsfoto’s, sfeerbeelden, je kan het zo leuk niet bedenken. Ik heb geleerd om met een ‘open mind’ naar elke shoot te vertrekken en zo goed mogelijk mee te denken met de klanten in plaats van op voorhand al een beeldje in mijn hoofd te hebben. En dat lukt deze controlefreak met momenten verwonderlijk wel. šŸ™‚

Slim werken met Lightroom

Al dat schieten heeft wel zijn gevolgen, mijn tijd achter de PC is ook aan het oplopen. Wat geduldige volgers van mijn pagina al weten is dat dit niet mijn favoriete onderdeel is van het proces. Ik pruts teveel… ben jij net zoals ik en wil je af en toe jezelf het leven iets gemakkelijker maken, dan kan je werken met presets voor Lightroom.

Presets in Lightroom

Nog nooit van presets gehoord?Ā PresetsĀ zijn opgeslagen instellingen van een eerdere aanpassing die je eenvoudig kunt hergebruiken op andere foto’s. Je kunt je presets ook delen met andere Lightroom gebruikers, dus zijn er op internet de nodige handige websites met presets voor Lightroom te vinden.

Ik toon het je even:Ā 

Dit beeld (Straight out of camera) heb ik bewerkt met LR presents om je het resultaat te laten zien.

dscf2201

Hieronder de verschillende aanpassingen…

Telkens koste het mij welgeteld 1 klik om dit portret van deze guitige kerel om te toveren.

Probeer zelf een paar gratis presets uit.Ā 

Overtuigd? Dan kan je hieronderĀ een link vinden naar een paar leuke gratis presets van lightroom die je tijd achter de PC drastisch kunnen inkorten.

https://cc.colesclassroom.com/presets-download-page4976371?utm_campaign=free-presets-delivery&utm_medium=email&utm_source=email-automated&utm_content=free-presets&utm_term=existing-list

Ik zou zeggen… gewoon doen!

Veel succes.

X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *