over mij karin van Hees

De 21 dagen uitdaging naar een gezond leven dankzij Karen Damen!

Ik heb er genoeg van! Ik ben het kotsbeu! Weinig energie, wallen, hijgen bij het beklimmen van de trappen. Waar is in godsnaam mijn gezondheid? Constant duiken er nieuwe kleine kwaaltjes op en ik kan wel een natural high gebruiken. Tijd om een Karen Damenke te doen! In haar programma “Perfect” deed ze een goede poging om het perfecte leven te leiden. Karen of Karin, het is maar een letter verschil dus we gaan de volgende 21 dagen een “perfecte ” gezondheid uitdaging doen.

Hoe verzorg jij je huid?

Wat me het meeste bijbleef van het programma was Karen haar huidanalyse. Dus daar starten we mee… Bij het instituut SkynCare stop je je gezicht in een grote bubbel vol met spiegels. De Visia (bubbel) pelt digitaal je huid weg en trekt foto’s. Gelukkig doet dit geen pijn. De transformatie van gewone meid naar alien is wel indrukwekkend.

Hieronder de resultaten.

Zonder make-up ziet het eerste beeld er nog OK uit 😉 Onder UV zie je echt al hoeveel schade mijn huid heeft geleden onder de zon. Ik schrik en ben even gaan zitten met de foto van mijn gezicht over 10-15 jaar. Nu snap ik Karen haar OMG reactie want dit doet wel pijn!

Zie hier het filmpje van Karen

Mijn eerste uitdaging is dus smeren, smeren, smeren.

Drink jij wel genoeg water?

De laatste jaren slaag ik er wonderwel in om water uit mijn dieet te schrappen. Mijn toegeving is sport, tijdens en na het sporten komt er water over mijn lippen.

Waarom zou ik water drinken? Mijn dieet bestaat uit koffie aan de lopende band tot een uur of vier. Daarna switch ik moeiteloos over naar Cola light en Cava in de late uurtjes. Perfect toch!?

De gevolgen voor mijn gezondheid blijven natuurlijk niet uit. Mijn huid ziet af. De meeste dagen loop ik rond met een zeurende hoofdpijn. Verschrikkelijk goed voor mijn lijn is het natuurlijk ook niet.

Soit, mijn volgende uitdaging is dus voldoende water drinken.

Sport jij wel genoeg?

Ik sport graag. Lopen vind ik heerlijk voor mijn lichaam, maar ook voor mijn hoofd. Na een loopje ben ik meestal terug fris en kan ik de wereld aan. Fitness, yoga, fietsen, … eigenlijk doe ik het allemaal graag (met uitzonding van lunges, nobody loves those).

Toch slaag ik erin om telkens een reden te verzinnen om niet te sporten. Ik ben gekwetst, ik heb geen tijd, het is te nat, het is te droog… herkenbaar?

Kan je mijn laatste uitdaging al raden?

Juist, meer sporten, minder excuses!

21 dagen uitdaging

Waar komt dit basta gevoel vandaag? Ik was onlangs op het fit/gezondheids festival van in.form. Een halve dag yoga, foodcoaching én bootcamp afgewisseld met gezonde hapjes én leermomentjes. Ik was daar niet toevallig. Ik train al een paar maanden met Larissa van in.form om mijn loopprestaties te verbeteren. Alleen ben ik de laatste weken even mijn motivatie kwijt.

Dus… korte pijn! Ik dwing mezelf een halve dag non-stop te sporten, dansen, lachen, ontspannen, leren en genieten tijdens FORM.’s eerste HEALTH EVENT in het nieuwe hippe Wagenoord !

in form mechelen

Jennifer, de foodcoach van in.form vertelde ons dit: “het duurt 21 dagen om een gewoonte te maken”. Wil je iets veranderen aan je levenspatroon moet je 21 dagen consistent iets veranderen. Begin niet te groot, maar begin met bv. meer water drinken. En het lichtje in mijn hoofd ging aan.

en nu…

Ga ik de volgende 21 dagen meer water drinken, mijn huid goed insmeren en meer sporten. Als stok achter de deur *evil smile* hou ik jullie op de hoogte. Please kick my butt als ik dit niet volhou. Bedankt alvast!

Wish me luck!

x

1 thought on “De 21 dagen uitdaging naar een gezond leven dankzij Karen Damen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *