Nieuw in Mechelen: Kabas is shoppen zonder verpakking

Het nieuwste winkeltje in #Mechelen heet Kabas. Kabas als in draagzak ‘oep ze Mechels’ :-). Maar ook kabas als in… breng je eigen kabas want in deze winkel ga je enkel duurzame verpakking vinden. Kabas is namelijk het eerste verpakkingsvrije winkeltje in onze stad.

nieuwe winkel in Mechelen

Bij wie kan je terecht? 

Aan het stuur van dit schip staan de sympathieke Anneleen, Sofie en hun partners. Vraag ze alles en ze staan je met een glimlach bij met raad en daad.

winkel in mechelen

 

Hun missie? (Missie tekst overgenomen van hun website)

Mensen in en rondom Mechelen de kans geven om een ecologische levensstijl uit te werken. Stap voor stap. Simpelweg door op een milieuvriendelijke manier inkopen te doen heeft iedereen de controle over zijn of haar uitstoot.  “Alles start met het consequent weigeren van plastic zakjes.”

Wat kan je er vinden?

Op eerste zicht vind je er groenten, fruit, brood, kaas, granen, thee, olies, … en nog veel meer. Breng je eigen bokalen, potjes, zakken en bekers mee of koop een duurzame verpakking in de winkel. Lees… de mooiste bokalen die je maar kunt bedenken vind je er. (om nog maar niet te spreken over de mooie bokalen verlichting!)

 

 

Persoonlijk favorietje zijn de olijfjes, de alternatieve kookboeken en de linnen broodzakken. 🙂

winkel in mechelen

 

Ben je nieuwsgierig? Ga gerust langs, je kan ze vinden in de Keizerstraat en ze zijn open van 10-19u.

Vergeet je potje niet! 😉

Groetjes X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *