Een geheime tuin in #Mechelen: de Rik Wouterstuin!

Mechelen is een groene oase in de binnenstad rijker. De nieuwe Rik Wouterstuin achter het Huis van Preventie en Veiligheid in de Befferstraat. Door zijn ingang lijkt dit wel enorm op een geheime tuin.. pal in het centrum van Mechelen.

Voor de tuin nog maar open ging ben ik snel met mijn camera binnen geglipt om een paar beelden te trekken als er nog geen volk was. Op een heerlijke dag, foto’s nemen in dit groen pareltje… I love my job!!!!

De tuin is vernoemd naar Rik Wouters, die er vroeger op enkele meters vandaan woonde. Je vindt er dan ook een buste van Rik die rustig over heel de tuin waakt.  Naast de buste vind je een plekje voor de fietsen, voor te spelen, voor te rusten en vooral voor veel te genieten. Voor de veiligheid is er ook gezorgd voor extra verlichting, veiligheidscamera’s en hekken. Het blijft tenslotte een miniparkje in een buurt met woningen.

DSCF3935DSCF3937

Opvallend in de tuin is de kleurige muurtekening die over bijna heel de lengte doorloopt. Je herkent hierin direct de speelse hand van Gijs Vanhee. Naast de muur is terug een vlietje blootgelegd en het is er heerlijk genieten met het water in de buurt.

De tuin is vrij te bezoeken en je kan hem bereiken langs de Befferstraat of Rik Woutersstraat. Vergeet zeker je camera niet, hier zijn wel mooie beelden te halen. 😉

Veel plezier!

 

X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *