De leukste plekjes voor een Mechelse photoshoot

IMG_8850Mechelen kent best wel wat fotogenieke plekjes. Iedereen die mijn Instagram volgt ziet geregeld zo wel een plekje voorbij komen 🙂 Dan lijkt een photoshoot met een leuk model geen probleem, wel…. afspraak rond de middag en heel de ochtend regen…  Lichte paniek, tot de middag en het zonnetje tevoorschijn kwam. Net zoals regen, presenteert ook felle zon zijn kleine probleempjes. Zelfs al heb je een prachtige huid de zon zal je kleine imperfecties altijd net dat tikkeltje teveel accentueren.

Je snapt het al, photoshoots zijn altijd spannend! Om toch een beetje voorbereid te zijn, sleur ik een overvloed aan lenzen, reflectieschermen, SD kaartjes en regenschermen mee door Mechelen. Een statief had ook nog een optie kunnen zijn, maar dat had erover geweest ;-). Mijn wapens van keuze zijn de camera Canon 7D, sigma lens 70-200 mm 2.8 en tuurlijk was dit alles wat ik nodig had… #typisch!

Ons model Yuna bleek een levendige tiener te zijn, die waarschijnlijk door veelvuldig selfies te trekken best wel door had hoe ze moest poseren voor de lens. Nu even over Mechelen, we starten aan de korenmarkt, waar het iets te druk was dus over de Hoogbrug  zoeken we onze weg in de Lange Schipstraat, langs het water. Heerlijk poseren langs de Dijle met de railing om het poseren wat dynamischer te maken.

IMG_8903 IMG_8898IMG_8903

Volgende locatie is de kruidtuin, niet alleen een heerlijk groen plekje midden in de stad, maar dankzij de enorme bomen een oase van schaduw waar we naar hartenlust konden gek doen en foto’s trekken. Wat denk je van de foto met de schoenen, fancy stukje photoshop hé, oftewel een enorme lucky shot. Juiste klik op het perfecte moment.

Op de terugweg naar de Korenmarkt was de wandeling over het water onweerstaanbaar. Geen Mechelse shoot zou compleet zijn zonder een toren in de achtergrond 😉

Al in al, een heerlijk dagje Mechelen in goed gezelschap. Heerlijk! en het voordeel is dat er nog zoveel meer schitterende locaties zijn om te ontdekken 😉

X

2 thoughts on “De leukste plekjes voor een Mechelse photoshoot

  1. Jammer genoeg merk ik dat je toch 1 attribuut te weinig bij had: een (invul)-flits.
    Dat merk je bij de eerste foto’s waar de achtergrond lichter is en t model eerder schaduwvlek …
    Klinkt misschien als kritiek, maar is positief bedoeld hoor 🙂
    Zelf zie ik mijn fouten ook pas achteraf …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *